2019-01-16 Planeringsträff hemma hos Mats Åkerberg “Dansmästarpolska”.

“Dansmästarpolska” kallar danspedagogen Mats Åkerberg sitt projekt där tanken är att jag kommer att vara spelman. Projektet startar den 31/1-2019 kl. 19:00 i A-huset i Örebro och ska hålla på 1,5 år. Projektet vänder sig till dansare som vill utveckla sig vidare inom dansen. Tanken är att det som deltagarna kommer att skapa ska dokumenteras och filmas. Ett spännande projet! Känner att det kommer att utveckla mig vidare som dansspelman. Det tvingar mig att vara ännu mer lyhörd på de olika nyanserna i dansen och då försöka få musiken att bli ett med dansarna.

 

 

Mats tanke är att kunna få dansarna framföra samma danser på olika sätt och aldrig göra den ena dansen lik den andra. Sakernas variation eller mångfald.

 

 

 

 

Här nedan kommer en bild på hur Mats tänker, vilket kommer att vara mitt körschema när det gäller valet av låtar till de olika stegen.

 

 

 

 

 

 

Jag har i stort fått fria händer att ta fram musiken till de 8:a olika stegen. Jag har i största möjliga mån valt musik ifrån östra Värmland, Karlskoga och Närke.

Här kommer ett musikexempel på en låt som jag tror kommer passa. Låten är en Polska ifrån Brattfors efter Ernst Pettersson “Maja i Löcka”.

 

Ett svar på ”2019-01-16 Planeringsträff hemma hos Mats Åkerberg “Dansmästarpolska”.

  1. Vilken tokig låt, jag älskar den! Det är snart dags att göra en skiva Ulf, med alla mina älsklingslåtar! Kanske ska ha något i åtanke inför Stockholm?
    Ha det..
    Mats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.