20191027 Spelträff hemma hos Olle Linder, spela gamla låtar från 1731.

Den 27 oktober hade blivit inbjuden till en spelträff hemma hos Olle Linder i Örebro. Detta spelgäng har träffats några gånger tidigare men jag har då inte kunnat varit med. Men nu var det dags att se vad de håller på med. Jag hade fått lite förhandsinformation av Alf Ekblad innan träffen och vad det var för slags musik gruppen pysslade med.

 

 

13:00 traskade jag in hemma hos Olle. Det var spännande och se vilka som jag skulle träffa. Det var 7 st som var anmälda till träffen utav ca. 20 st inbjudna. Förutom jag så träffade jag Pehr, Ulla-Carin, Affe, och så några nya bekantskaper, Lena och Christer ifrån Härad utanför Strängnäs och så Olle förstås å så jag. De verktyg vi spelade på var fioler, nyckelharpa och gitarr. Detta gäng letar i gamla notsamlingar från Närke. På agendan idag togs det upp låtar ifrån MA 1 ano 1731. Alltså låtar som har några år på nacken. Spännande att få lära sig lite nya (gamla) låtar från Närke. Örebro Barock spelar dessa låtar.  Vi startade med att käka lunch tillsammans. Olle hade delat ut olika uppdrag vad vi skulle ta med oss för käk. Dags för spel! En eller ett par låtar kunde jag, men annars fick jag spetsa öronen för att hinna med att att lära mig så mycket som möjligt av de låtar som spelades under eftermiddagen. Ett fika ingick i eftermiddagsträffen – sen fortsatte spelet till ca. 17:30. Innan vi skildes.

Vi bestämde ett nytt datum för nästa träff. Nästa träff blir den 8/12-2019 hemma hos Lena och Christer i Strängnäs. Ska bli kul att få göra sig mer bekant med Christer å Lena. Nu i veckan har Alf skickat kopior från den gamla notboken från 1731 MA 1. Jag ska försöka dra ut noterna på papper till nästa träff samt lära mig de låtar vi spelade. Kul initiativ att sitta tillsammans och lära sig gamla låtar ur en notbok från 1700-talet. Det passar mig alldeles utmärkt bra att lära sig nya låtar i grupp. Är lite dålig på att läsa rytmerna i notbilderna.

Här kommer ett musikexempel på hur vi tolkar musiken från notboken. Vi håller på och lär oss låten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.