20191109 Spelat till en danskurs m.m. på Felan i Örebro.

Jag kom tidigt till Wadköping o teaterladan. Behövde rigga upp mig på anläggningen så att jag inte behöver slita så hår när jag nu ska spela till dans i 4:a timmar. Dansinstruktörerna Torbjörn Sjöberg och Yvonne Hansen ledde dansinstruktionerna för eftermiddagen. Strax innan kl. 12:00 ramlade alla kursdeltagarna in. Det var ett gäng från Karolinska skolan Estetprogrammet som stod för det största deltagandet i danskursen + några äldre personer. Totalt tror jag det var ca. 26-30 personer som var anmälda till kursen. Kul med lite ungdomar på Felans danskurser. Det var ett härligt gäng som gav järnet hela tiden på danskursen. Torbjörn o Yvonne började med att lära ut schottis. Så fram till pausen efter ca 2 timmar så spelades och dansades det schottis. Fika paus med vätska och frukt. Sen efter fikapausen skulle det läras ut någon slags grundpolska eller som Torbjörn och Yvonne kallade polskan för “Klarälvdalspolska” men jag spelade väldig lugnt och jämt så för mig var det en grundpolska. Allt eftersom tiden gick fick jag öka tempot i musiken. Men då var många av kursdeltagarna så trötta å slutkörda så det fick bli en längre paus där Torbjörn och Yvonne visade upp lite olika typer av polskor som jag spelade till. Efter kursen var alla deltagare trötta men nöjda. Pratade lite med läraren för denna klass och hon var väldigt nöjd med kursen och hon blev också väldigt imponerad av den musik jag framförde till danskursen. Karolina sa till mig: ” Du spelar otroligt rytmiskt och med en härlig glädje i musiken”. TACK för den fina kommentaren Karolina! Den fina kommentaren kommer jag att bära på en sidenkudde fram genom livet. Kursen avslutades i en ring och kursledarna och jag hälsade alla välkomna till Felan kvällen med Vågspel som kvällens huvudatraktion. Jag packade sedan ihop mig för att åka hem och äta och ladda om inför kvällens dansspel på Felan.

Kvällens begivenhet på Felan denna lördag var Vågspel med Alice Klint och Kristin Kennemark. Två tjejer från Västergötland som nu går på musikhögskolan i Örebro respektive Malmö. De två unga tjejerna har spelat ihop sedan unga år.

 

 

 

 

 

 

På bilden ovan “Vågspel” med Alice Klint och Kristin Kennemark. Fotograf okänd.

Efter konserten med Vågspel skulle jag spela till “Dansintroduktion”. Det var den glade skåningen Andreas Svensson som skulle hålla i dansen efter Vågspelets paus efter konserten. Det blev en kul och mycket improviserad dansintroduktion av Andreas. Så det gällde att vara med på vad Andeas kom på o hitta musik till hans idéer. Som tur var så kom Lena Linder och hjälpte Andreas att hålla i introduktionen. Bra jobbat Andreas och Lena! Det blev en kul dansintroduktion efter konserten. Det som var ännu mera kul var att några utav ungdomarna från eftermiddagens danskurs hade letat sig till Felan kvällen denna kväll. Pratade lite med ungdomarna och de var väldigt nöjda med hela dagen å kvällen.

Sen tog Vågspel över dansspelet. Efter en stund var det så dags för mig att ta över dansspelet medan Vågspel tog en paus. Jag hade bestämt mig för att bara spela öst värmländsk musik. Jag presenterade min idé för den kvarvarande danspubliken att här kommer det låtar som ingen av er idag har hört tidigare. Jag spelade 30 min Karlskoga och öst värmlandslåtar. Det var en hel del dansare som jag fick spela för samt prova låtarna på.

Nedan en polska som jag spelade till dans: ”Fiol Pelle” efter Erik Pettersson Djuprämmen ovanför Lesjöfors. Jag har lärt mig låten utav Lennart Gybrant och Per Saxholm. Dettta är en version som mest liknar Lennart G:s tolkning av låten Här spelar jag med mig själv en fyrakanalers inspelning på vår Mac.

Sen tog Vågspel över dansspelet igen.Det blev ett kort övertagande för sen verkade dansfolket ha slut på energin. Så kvällen avrundades strax efter 22.30. Tack Vågspel och Felan för denna gång! Det var en kul speldag som jag gärna gör om. På återseende!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.