2020-01-21 Spelade med Affe lite Pehr Andersson låtar 1731

Träffade Affe för att gå igenom alla alla låtar som spelas i MA 1 – gänget. Jag var inte med från början när denna grupp startade. Hade ingen möjlighet att vara med p.g.a. att jag jobbade på annan ort. Nu frågade jag Affe (som var med från början och som är administratör för denna grupp) om han kunde spela med mig och gå igenom de låtar som gruppen hittills spelat. Affe tycket det var en kul idé att träffas. Vi bestämde att vi skulle ses på Örebro universitet i Billbergskahuset där Affe jobbar. Där fanns det gott om plats och vi störde ingen.

Många av de låtar som spelats i gruppen finns med från början i det nothäfte som kallas för “MA 1 Pehr Andersson låtar från 1731”. Vi började med att fylla på energidepåerna innan fiolen nothäftet och glasögonen var på plats. Efter några timmars spelande så inser jag att jag kan många fler låtar än jag trodde. De jag inte kunde ordentligt har jag hört. Så det känns skönt att veta att jag är med. Vi hittade ett par nya låtar som vi knåpade med rytmerna ett tag innan vi lyckades spela låten. Det är inte lätt att tyda de gamla noterna och ibland skrivs noterna ovanför notbladet för att den som tecknade ner låten hade ingen annat utrymme att avsluta notskrivandet för just den låten. Så det blir ett evigt gissande – vilket är väldigt spännande och kul. Bilden nedan visar ett utav de not-tolkningsproblem vi hade under kvällen.

 

 

 

 

 

 

Det blev en mycket trevlig kväll tillsammans med Affe och alla gamla noter. Vi gör gärna om det vid ngt annat tillfälle. Tack Affe för att du tog dig tid att gå igenom låtarna med mig. Uppskattar det väldigt mycket!

 

Låten här nedan har jag lärt mig utifrån hur gruppen har tolkat notbilden. Sen har jag tolkat låten musikaliskt hur jag just idag tolkar låten. Det blir en böljande pollonäs – och just i denna stund  tolkar jag låten musikalisk på detta vis enligt ljudfilen nedan.

Här tolkar jag en MA 1 Pehr Andersson låt från 1731. Pollonäs bild 31 låt 93.

De två sista raderna på bilden nedan är den låt jag spelar på ljudfilen ovan. Låt nr 93 pollonäs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.