2020-02-04 Tecknade ner noter på Travern och Mus- Lena hemma hos Mats

Mus-Lena på noter och Travern på noter bägge låtarna är efter Anton på Berget Visnums-Kil.

Mats och jag träffade en förmiddag eftermiddag för att teckna ner några noter på lite öst Värmlänska låtar som Mats ville lära sig. Vi träffades hemma hos Mats eftersom han har ett bra notprogram. Vi har hittat ett sätt som fungerar att teckna ner låtar i notprogrammet. Jag pillar fram tonerna på fiol och Mats skriver in dem i notprogrammet. Sen hjälps vi åt vad det är för värden på noterna. Idag hann vi med två låtar – Travern och Mus- Lena, bägge låtarna efter Anton på Berget i Visnums-Kil utanför Kristinehamn. Vi tecknade ner mina versioner på Travern och Mus-Lena.

Sen fick jag en förevisning på en ny webbsida som Mats konstruerat med alla MA 1 låtarna i not form och med digitalt ljud. Sen är det meningen att det ska gå att lägga in ljudfiler på hur någon tolkar låten. Information i text finns också om Pehr Andersson. En riktigt bra webbsida! Vi får se hur Mats gör vidare med sidan om den kommer att finnas tillgänglig. Det återstår att sen.

Jag blev även denna gång bjuden på lunch. Trevligt att luncha och sitta och snacka över en lunch i godan ro de dagar jag är ledig från mina åtaganden. Mats – Vi gör öm dä!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Travern och Mus-Lena finns med på en CD-skiva “Böndernas underverk” som Anders Norudde och Lennart Gybrant spelat in år 2005.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.