2020-02-06 Spelade till dans i Hägersten.

Så var det då dags att åka till Stockholm och Hägerstens medborgarhus. Hämtade upp Lena och Mats som ville följa med till Hägersten. Skönt at få lite sällskap i bilen. Väl framme i Hägersten så behövdes det fyllas på med energi. Vi hittade en Indisk resturang som såg bra ut. det visade sig att vi blev inte besvikna på maten. Jag blev bjuden på mat utav Lena och Mats. Tack för att ni ville bjuda mig på maten. Sen blev det bråttom för mig att hinna rigga upp min ljudanläggning och stämma fioler samt hardingfelan. Det blev lite försenat p.g.a. att hardingfelan hade tappat stämningen ordentligt.

Dagens dansledare var Kari och Anders Underdal Holm. Anders kommer från Karlskoga vilket kändes väldigt kul. Kari och Anders skulle denna kväll instruera i hur man dansar Jössehärspolska. Jag kan bara intyga att det är ett svettigt jobb att spela och dansa jössehärspolskor. Jag hade laddat upp med ordentligt med låtar. Men sen visade det sig att när kvällen var slut hade jag bara spelat en tredjedel utav de planerade låtarna. Jag varvade med mina olika instrument A-fiolen, G-fiolen och hardingfelan. Känns mest bra för mig att få lite variation. Jag tror inte dansarna bryr sig så mycket om vad jag spelar på.

 

 

En obligatorisk fikapaus men påfyllning av ny energi fick vi på medborgarhusets kafé. Sen fortsatte dansen och spelet tills vi var klara 21:45. Jag tackade arrangören och dansledarna Kari och Anders för den härliga kvällen. Sen var det bara att sätta sig i bilen och åka hem i natten. Det blev härliga diskussioner i bilfärden hem med Lena och Mats. Tack Lena och Mats för att ni ville hänga med! Det underlättade mycket för mig att har ressällskap i natten på väg från Stockholm till Örebro.  Klockan blev halv ett innan jag var hemma. Sen var det väldigt svårt att somna. Alla intryck och musik jag spelat under kvällen snurrade runt i huvudet. Jag får se om jag kommer att bli inbjuden igen och spela? Det verkade som om att alla närvarande var nöjda med mitt spel till dansen. Jössehärspolskorna sitter i ryggmärjen sen sent 70 tidigt 80-tal när jag spelade med Mats Berglund och Magnus Thörnblad runt om i Sveriges dansstugor. Jag blev lite nostalgiskt.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.