2020-02-10 Spel i kapellet i Svinnersta MA 1 låtar år 1731

Fick ett samtal ifrån Pehr Falkenström efter lunch idag. Pehr hade lite funderingar om jag kände några fler dansare som skulle kunna tänka ställa upp och dansa på årsmötet. Vi diskuterade hit och dit och jag skulle kolla upp de danskontakter jag har i Karlskoga. Vi pratade på och gjorde senare upp att jag skulle ta mig ner till Svinnersta för att spela lite MA 1 låtar i Kapellet i Svinnersta. Jag tackade ja till det erbjudandet. Kl 19 :00 skulle vi ses. När jag kom in i Kapellet så mötes jag av att Pehr satt och spelade framför en värmande brasa. Kvällen kunde inte ha börjat bättre. Vi fikade innan vi körde igång och spelade. Vi friskade upp minnet genom att spela lite låtar ur MA 1 samlingen. Varken Pehr eller jag har ännu inte lyckats få någon struktur på vilka låtar vi kan spela eller bara har känt på lite. Så det blev ett bläddrande fram och tillbaks i nothäftet framför brasan.

Innan vi slutade för kvällen så vaskade vi fram ett förslag på låtar som vi sedan skulle framföra på ÖLFM:s årsmöte lördagen den 7/3-2020. Vi kommer senare att öva på låtarna tillsammans med våra andra medspelare och dansare söndagen den 1/3-2020.  Då ska vi träffas i Svinnersta Kapell för att spela och dansa ihop oss inför framförandet på årsmötet den 7/3-2020.

Här nedan är de låtar som vi kommer föreslå gruppen, Jag har plockat in någon ny som jag tycker passar att spela till dans. Har även gett förslag på vilken dans som jag föreslår passar till min tolkning av låten/melodi:     

Nedan förslag på låtlista den 7/3-2020.

1.Bild 15 låt 39 Vals

2. Bild 13 låt 36

3. Bild 14 låt 35b

4. Bild 34 låt 102 Polska markerad eller Travare

5. Bild 20 låt 56

6. Bild 8 låt 23 Polska markerad

7. Bild 24 låt 71 Travare

8. Bild 11 låt 32 Spelar den som markerad polska eller Travare

9. Bild 10 låt 27 Vals

10. Bild 31 låt 93 Polska markerad eller travare. Fiol

10. Bild 31 låt 93 Polska markerad eller travare. Svensk Säckpipa

Vi får se om de andra tycker det är ett bra varierat program.

Kvällen avslutades med fika o lite snack framför brasan i Kapellet. Det blev en väldigt mysig spelkväll i Svinnersta Kapell en vanlig måndag helt utan krav.

Här spelar jag själv en tolkning utav de låtar som jag och Pehr spelade under kvällen. Låt nedan MA 1 Pehr Andersson bild 34 låt nr. 102 sidan 67.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.