Det är märkliga tider vi lever i idag! En låt också från öst Värmland

Rubriken talar sitt tydliga språk. Nu har jag suttit och pinat våran dator med den musik som jag älskar mest av allt i nu över ett år! Den verkar ha överlevt o jag hoppas den kommer att stå ut med mig ett tag till. För det verkar som om vi kommer att leva med denna pandemi ett tag till. Men nu i dagarna börjar det ljusna för många av oss – den första covid-19 sprutan är just nu avklarad för mig!! Den andra sprutan kommer jag att få i början av juni. Så jag ser fram med tillförsikt att kunna lätta på ankaret lite efter den 2:a sprutan. Att träffa folk live har varit en bristvara nu i över ett år för många av oss som håller på med någon form av musik. Så jag hoppas på att kunna få träffa mina vapendragare i Blå Bergens Borduner, Per Saxholm, Pehr Falkenström, Olle Linder, Bosse Jansson – ingen nämnd ingen glömd m.fl spelmän vid tillfälle. Har just nu skickat ett mejl till några av dem med en låt som jag tycker om. Kom på att låten skulle passa att ha på BBB:s reportrar. Vi får se vad de tycker. Bilden ovan är “Gôbbera” Jag Ulf Karlsson, Lennart Gybrant, Pr Saxholm o Anders Norudde.

Den låt jag skickade är en låt som jag lärt mig av Per Saxholm en polska efter spelman “Vräken” Vräken bodde på Kosia i Östervik i Karlskoga. Det kräver en förklaring: Karlskoga ligger vid en sjö som heter Möckeln. I den norra änden av sjön Möckeln ligger Karlskoga o i den södra änden av sjön ligger Degerfors. Kosia ligger på Möckelns östra sida. Kosia kommer ifrån att på Kosia var det landet – därav namnet Kosia. Från Kosia av Möckeln kunde du se in mot staden Karlskoga och tvärtom också. Du kan cykla runt Möckeln (3 mil) vilket är en fin naturupplevelse.

 

Bilden är från Sälen 2010 November när vi i Blå Bergens Borduner blev nordiska mästare i gruppspel.

Jag får jag prata med Anders Norudde och Per Saxholm för att få mera info om Vräken. Text kommer. Här kommer min tolkning av “Polska efter Vräken.

Polska efter Vräken bodde i Östervik på Kosia i Karlskoga

 

 

 

 

 

 

 

Bilden ovan “Bergslag och Bondebyggd”. från vänster övre raden: Thomas Erikss, Jag Ulf K, Olle Linder, David Batsviken, nedre raden fr. vänster Lars- Henrik Ohlström, Shesti Johansson, Pehr Falkenström o Anders Norudde. Bilden är från när vi spelade på “Stallet” i Stockholm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.