Lärt mig ännu en Tavel-Josef vals

Idag när det regnat å varit kallt ute har jag ägnat mig åt att lära mig ännu en vals efter Tavel-Josef. Jag har spelat in valsen och arrat den lite.  Låten har jag lärt mig av Per Saxholm

Ja kan allt nöra beter etter Tavern” men dom får vi ta längre fram – säger Per Saxholm vid något tillfälle när vi traffades och spelade tillsammans.

Info om Tavel-Josef

Tavel-Josef var född ca. 1830 och gick bort under sista delen av 1800-talet, men jag har ej exakt datum där. Kanske dog han så tidigt som mellan 1870 eller 1880-talet?

Han spelade tillsammans med Spel-Kula, med Karl Nilsas far Gjuter-Nisse (som också dog i slutet av 1800-talet), troligtvis spelade han med Ekengren och den gamle Vägg-Anders, kanske också med Skrädder-August från Lämås. Han hör till de riktigt gamla spelmännen i vårt område. Tavel-Josef var en mästare å att spela valser. Tavel -Josef bode i Tavlan söder om Kedjeåsen.

 

 

 

Vals efter Tavel-Josef Tavlan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.