Ma 1 Nystart efter pandemin 10/10-2021

Kl. 14:00 i Svinnersta hemma hos Pehr o Helenes kapell skulle vi nu äntligen träffas live i MA 1-gruppen. Vi var tio st som hittat till kapellet i Svinnersta. Vi ska nu träffas o spela o göra musik av de olika låtarna som finns i materialet. Vi hade bestämt att vi också skulle lära ut låtar så att vi kommer att få en gemensam repertoar. Det tycker jag låter väldigt bra o förväntningarna var höga från min sida sett. Det började bra, men tyvärr så tog pratet över spelandet. Efter en timme o en kvarts pratande så var jag och Olle Linder tvungna o dra oss vidare in till Örebro för att träffa Örebro Spelmanslag som hade sin första träff live efter pandemin i nya lokaler. Så vi tog en äggmacka som Pehr hade fixat och tackade för oss. Det blev fyra till fem låtar som vi spelade tillsammans innan de som tycker om att prata satte igång o pratade. Sedan hade pratarna en liten spontan konsert med någon låt som jag inte hörde från vilken notsamling den kom ifrån. Ja så är det i denna grupp – trodde att vi hade pratat av i oss i pandemin när vi hade zoom-möten. Men som sagt – nästa gång vi träffas sätter vi en agenda innan träffen vad vi har för mål med denna MA 1 – träff. Sen hoppas jag pratarna respekterar att vi är några som vill spela o lära/lära ut låtar och få en gemensam repertoar. Felan vill att vi ska komma och spela så då är det viktigt att vi skaffar oss en gemensam repertoar. Just nu så är låtkunskapen väldigt spretig. Jag tycker att det vore kul om vi alla fick en gemensam repertoar. Jag får ta tag i det. En agenda som vi ska hålla. Ska vi bara prata kan vi ta det via ZOOM. Då slipper de som bor långt bort åka bil. Bra för miljön! När vi träffas live så spelar vi. Jag ska försöka sälja in min idé!

Nedan en låt som jag hade hoppas på att jag skulle fått lära ut på denna träff. MA 1 Pollonäs låt nr 55. Min tolkning av låten.

 

Bild: Gammal bild från en tidigare MA1-träff.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.