Inspelning av MA 1 låt ( sid 15 låt 40) hemma hos Mats Åkerberg

Onsdagen den 8/12 skulle Olle Linder o jag åka ner till sjön Roxen och åka skridskor. Vi fick ställa in resan till Roxen pga att det hade kommit snö på isen. Vi ändrade våra planer och ringde och frågade Mats Åkerberg om han på kort varsel kunde tänka sig fortsätta med inspelningarna av MA 1-låtar? Vi hade tur och han hade möjlighet att fortsätta med våra inspelningar. Bakgrunden är att Mats vill lära sig att spela in på sin dator. Så vi passar på att spela in låtar ifrån notsamlingen i Närke efter Per Andersson 1732. Låtarna ska Mats sedan lägga in på sin hemsida.

Idag hittade jag en låt som jag gillar mycket. Det är Bild 15 låt nr. 40. En “Pollonäs”. Vi hade lite olika mikrofoner att tillgå. Jag tog med mig min DPA-mic. Men den tog in allt som hände på min fiol även anslagen från mina fingrar vilken lät väldigt konstigt vid inspelningen. Har aldrig tidigare hört mina fingrar slå an tonen på greppbrädan. Vi började med att spela in tillsammans Olle o jag men över gick sedan att spela in en o en med hörlurar. Resultatet tyckte jag blev bättre när vi spelade in en o en. Många omtagningar blev det o Mats jobbade för att lära sig lösa de problem vi stötte på. Efter några timmars spelande så kände vi oss alla nöjda och lämnade över mixningen till Mats. Det är kul att tillsammans sitta o jobba med bara en låt i tagen. Du lär dig låten o lär dig hitta samspelet. Olle och jag har tidigare inte spela tillsammans så mycket på detta viset. Så det känns kul att börja lära känna Olle och hans spel framöver.

 

 

 

När jag kom hem igen så spelade jag in samma låt på min dator för att visa hur balansen mellan 1:a o 2:a stämman ska mixas.

 

 

Pollonäs MA 1 sidan 15 låt nr 40 min tolkning av låten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.