Kurs i Lindesberg 4/4-2022 med Per Saxholm

Kul att få åka på kurs till Lindesberg igen o träffa  min gamla spelkompis Per Saxholm från Karlskoga. Förra gången Per hade kurs i Lindesberg var den 6/12-2021.Per är en låtspruta och inspiratör och det finns ingen hejd på vad han kan plocka fram ur sina gömmor. På tre timmar inkl. fika paus så lyckades jag spela in 18 låtar varav en låt som jag lyckades lära mig bra, några kunde jag redan och resten får jag lära mig hemma vid datorn. Det roliga med kursen är att det är dansare med som dansar till det vi håller på att lära oss och som sen kan prova olika tempon på låtarna. Samtidigt så filmas hela kursen också som en dokumentation. Ett kul o roligt initiativ av ÖLFM Folkmusikförbundet i Örebro län. Tack!

Vi alla kursdeltagare spelade in en film en “vals efter Spelman Glys Lennart i Lisshult”. Jag blir extra glad och varm i hjärtat att ÖLFM lyfter fram den östvärmländska folkmusiken med Per Saxholm genom att arrangera en kurs på detta sättet. Efter som jag är från Karlskoga o har känt Per sen 1978 blir det extra roligt. Per Saxholm är en stor traditionsbärare av den öst Värmländska folkmusiken, liksom Lennart Gybrant boendes i Daglösen söder om Filipstad.. Jag och Anders Norrudde gör allt vi kan för att lära oss denna musik av Per Saxholm och Lennart som idag inte spelas av så många.

 

Vals efter Spelman Glys Lennart i Lisshult

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.