2022-05-07 Spelat på familjedop

Det kändes skönt att kunna komma tillbaks lite efter denna covid-19 sjuka. Känner mig fortfarande sänk, yr och har numera ett tryck i skallen som tar på mina krafter. Men idag hade jag laddat upp för att åka till sonens familj i Västerås. Det skulle bli dop av det senaste nytillskottet i Västerås-familjen. Min fru var sedan ett par dagar sedan redan i Västerås o hjälpte till med barnen för att avlasta sonhustruns förberedelser inför dopet. Jag skulle komma efter, behövde vila och jag hade lite förberedelser att göra inför dopet. För att slippa att köra bil och spara på krafterna så åkte jag med dottern med familj till Västerås. Det blev ett jättefint dop, som sonens fru hade planerat – jättefint! Mycket sång blev det och det som fick mitt hjärta att smälta helt var när son, sonhustrun och deras äldsta dotter sjöng tillsammans “Idas sommar visa”. Då gick det inte att hålla glädjetårarna borta. Det var en sådan lycka att få se och höra sonen, sonhustrun hålla festföremålet i sin famn och deras äldsta dotter sjunga tillsammans! DET VAR LYCKA ATT SE DEM SJUNGA TILLSAMMANS!!! Direkt efter så skulle jag upp och spela fiol som jag lovat, men det vara inte lätt att ladda om batterierna. Snörvlandes, tårögd och inga näsdukar att torka mig med intog jag positionen för att börja spela. Men jag fick berätta lite om det jag skulle spela vilket jag inte tänkt, men jag var tvungen att vinna lite tid för att kunna samla mig. Jag kom igång att spela tillslut. Men med svajiga stråk och minnesförluster av låten så lyckades jag i andra o tredje varvet på låten hitta hur jag planerat spela låten. Här nedan finns ett smakprov på hur jag spelade låten fast här har jag arrat låten lite lätt. Jag valde denna låt för jag tycker väldigt mycket om låten av dragspelaren och munspelmannen Arne Modén. Finns en nerv i låten som jag gillar och som jag tyckte skulle passa in i detta sammanhang.

Marsch av Arne Modén “Kyrklåten”

Efter att jag spelat klart så var dopet i kyrkan slut och efterfesten började. Vi vandrade alla som var där till kyrkans församlingshem där vi alla blev bjudna på familjelunch. Mormor, morfar, farmor, farfar, gammelmormor, sonens syster med sambo och deras kusinbarn, (de som saknades i familjen var sonhustruns bror med familj och med två barn) bekanta till sonen o sonhustrun o deras barn tågade vi till församlingshemmet där alla hjälptes åt att få fram lunchen. Efter lunchen blev det kaffe och tårta. Barnen lekte runt inne i huset och ute på de stora gräsytorna så allt var frid och fröjd. Efter lunchen städades det och plockades ihop för att sedan åka hem till sonen och sonhustrun där vi alla var bjudna på att grilla hamburgare. En trevlig avslutning på dagen. Senare på kvällen åkte jag o min fru hem. Vi tog bussen till stationen och senare på kvällen tåget hem. Det var en helt fantastiskt dag som Västerås-familjen bjöd oss alla på! Det lilla festföremålet skötte sig exemplariskt – men hon är ju barn nummer tre i familjen så hon är och kommer att bli härdad i framtiden med tre aktiva underbara syskon. Tack till alla för en minnesvärd dag!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.