Bröllopsspel på Folk o Fä

 

Nu var det dags att ta sig an den första bröllopsspelningen på Folk o Fä. Vädret skulle bli kanon – sol! Jag packade vår gamla skrinda som har hängt med i ca. 35 år. Skrindan fylldes med hardingfela min portabla ljudanläggning, mikrofoner, förlängningssladd (40 meter), vätska och en tröja.

Jag pratade med värdinnan för dagen som heter Signe. Hon hjälpte mig att få ett bord en stol och ytterligare en förlängningssladd. Nu var allt riggat och klart. Bara att invänta böllopsgästerna o sen bröllopsparet. Bröllopsgästerna dök upp ca. 14:30 till mingelplatsen på den östra sidan av ladan. Ca. 90 bröllopsgäster skulle komma på kalaset.

Jag hade laddat upp med låtar för 2 timmars mingelspel. Efter drygt 1 timma o 20 minuter kom brudparet till mingelplatsen och det hurrades och skålades för det nygifta paret. Sen gick brudparet in i ladan där middagen skulle intas. Sen fick alla bröllopsgäster ställa sig i kö för fotografering innan de gick in o satte sig i ladan. Efter ca 25 minuters spelande till fotograferingen så hade hela följet tagit plats i ladan och den stundande middagen. Låtarna räckte och jag var nöjd. Fick nyss ett sms från brudgummen om att alla deras gäster tyckte det var mysigt med fiolspel till minglet. Jag plockade ihop mina instrument o anläggning. Drack några glas bubbel med snittar. Kom på att jag har stått och spelat i nästan två timmmar utan att dricka och äta något. Det är så det blir när jag har kul.

Ser nu fram emot nästa bröllopsspelning som går av stapeln i Forshaga nästa lördag. Det brudparet har varit ihärdiga och bokat om datumen för bröllopet tre gånger bara för att det kom en pandemi i vägen. Nu verkar det bli av.  Hoppas det blir lika bra väder för det brudparet också?

Spelar här nedan en marsch efter Pers Erik ifrån Östbjörka Rättvik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.