Nygammal kontakt med Karin Gibson!

Det var längesedan jag hörde av eller träffade Karin Gibson från Nora! Vi turnerade tillsammans med Pehr Falkenström under ett par år i slutet av 80-talet och i början av 90-talet. Bilden är från en grupp vi startade tillsammans med Pehr Falkenström och Göran “Freddy” Fredriksson. Jag tror jag har några kassettband med inspelningar ifrån gruppen Karlssons kapell.

 

 

 

 

 

Bilden ovan från vänster: Ulf Karlsson, Pehr Falkenström Karin Gibson och Göran “Freddy” Fredriksson

Idag sysslar Karin med “Musik och Yoga”. Länken till vänster går till Karins hemsida.

Karin är sugen att spela tillsammans med mig och Kajsa Zetterlund. Hon berättar i sitt mejl nedan om sin musik hon producerar:

Hej Ulf!

Det vore jättekul att träffas och spela lite.

Kajsa Zetterlund och Mats och jag har spelat lite mantran ihop för ett par år sedan. 
Jag har gjort melodier på många mantran och spelat in i min lilla hemmastudio. Många av dem ligger på Spotify och jag har närmare 110000 streams på dem. Det är definitivt inga proffsinspelningar, jag har fångat låtarna i stunden i mitt kök, helt opretentiöst. 
Nu skulle Kajsa tycka att det vore kul att spela och sjunga mantran igen och det vore ju jättekul om du också tyckte det. 
Jag har ju gjort flera i folkmusikstil och det vore ju fantastiskt med säckpipa och fiol till. 
Mantran har inget med religion att göra, det handlar mest om att vara till glädje och gagn för allt levande.
Ofta sjunges mantrat och därefter en förklaring på engelska. Här är några exempel i folkmusikstil:
1. Om Ami Deva Hrim, melodi Ingalilla Kvarnpiga
Jag har ju självklart tackat ja till förfrågan att spela med Karin och Kajsa. Får se vad jag kan bidraga med. Spännande att få möjligheten att prova på något helt nytt. Vi kommer att träffas första gången någon gång i oktober 2022. När Karin har jobbat klart med sina kurser nu i september2022.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.