Norrtälje Folk – Konsert med Roslagens Spelmanslag – dansspel för mig

Så var det dags att åka ner till Norrtälje och träffa och lyssna på det nybildade Roslagens Spelmanslag med Martin Björklund som musikalisk ledare. Konserten var i Folkets hus i Norrtälje och arrangören heter “Norrtälje Folk”. Det var nu två och ett halvt år sedan som Norrtälje Folk hade något folkmusik-arrangemang detta p.g.a. pandemin.  Vi fick ett varmt mottagna av arrangören Kerstin o jag och är numera medlem i folkmusik-föreningen “Norrtälje Folk”.

Konserten var uppdelad i två pass 19-19:45 i pausen är det gemensam fika som du kunde man köpa ca. 20 – 21:00. Från 21:00 var det spellistan man gick efter. Spellistan fick du skriva upp dig på om du ville spela till dans efter Roslagens spelmanslag.

Konserten drog igång vid utsatt tid. Det var spännande att få höra vad de hade för musik att bjuda på. Jag hade tidigare under veckan haft kontakt med spelledaren Martin så han skickade deras reportrar till mig så jag skulle kunna lära mig. Jag har ambitioner att vara med i Roslagens spelmanslag nu när vi bor på Väddö halvårsvis. Har länge saknat spelkompisar ute i Roslagen, men nu har jag hittat ett helt gäng. Vilken lycka! Så Martin hälsar mig välkommen in i laget. Så tisdagen den 20/9 ska jag träffa alla i spelmanslaget när de träffas i Norrtälje kulturskolas lokaler kl. 19:00. Ska bli kul!

Konserten drog igång! Martin verkar vara  en riktig entusiast som lyckats få ihop så mycket folk som spelar. Inte nog med det så har de lyckat få ihop hela 35 låtar som de spelar i laget! Bra gjort på så kort tid! Många trevliga låtar från övärden i Roslagen bjöd det mångsidiga spelmanslaget på och med en spelglädje som smittade av sig till publiken.

Här spelar Moa och Martin “Rospiggepolskan”.

Jag drog igång dansen efter spelmanslaget. Hade bestämt mig för att spela mycket väst Värmländska låtar. Men jag fick snabbt ändra i min spellista eftersom det inte var så många som dansade polskor. Men så är det!  Det blev endel schottisar o valser i från Värmland och så avslutade jag min del i danskvällen med att spela en långdans på min säckpipa. En av de polskor som jag spelade var “Polska ifrån Glava socken som går att lyssna på nedan.

Polska ifrån Glava socken västra Värmland. Lärt mig låten efter Mats Berglund.

Det var en så roligt och mysigt kväll! Det var som att gå tillbaks i tiden till 80,90-talets danshus med dans, musik, gemensamt fika med hembakat bröd och så buskspel!! Tack till Norrtälje Folk för ett fint arrangemang! Vi kommer tillbaks!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.