God Jul hälsningar 2022 Vals efter Gustav i Hefalle och Hinspoplska

Skickat lite olika jul-hälsningar 2022 till facebook-vänner, Folkmusik-vänner och till alla vännerna i Roslagens spelmanslag i Norrtälje med omnejd.

 

Här kommer hälsningen till Rosklagens Spelmanslag ett YouTub-klipp med tillhörande bildspel. De får en låt som jag hoppas vi ska kunna spela tillsammans här i vår 2023.

Här kommer låten som jag skickade ut till Facebook-vänner, Folkmusik-vänner runt Sverige och Folkmusikvänner i Västra Värmland. Har lärt mig valsen efter Per Saxholm, så här kommer min version av Vals efter Gustav på Hefalle “Prins Oskar”.

Spelar här en Vals efter en spelman som bodde i Linnebäck väster om Karlskoga ca. 1 mil. Vals efter Gustav på Hefalle ”Prins Oskar. Prins Oskar dyker upp då och då. Har lärt mig valsen av Per Saxholm och han berättade att valsen hade spelats för ”Prins Oskar” av någon spelman. Det tyder på att valsen kan vara gammal.
Här kommer min tolkning av Vals efter Gustav på Hefalle ”Prins Oskar” –  till lite fina vinterbilder att vila ögonen på till musiken.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.