6-7/1 Folk at Heart 2023 volontär. Polska från Visnum och Elverum

Så var det dags att åka iväg till Scandic hotell i centrala Örebro där Folk at Heart skulle dra igång fredagen den 6/1-2023. Kerstin och jag hade laddat upp med matsäck för att orka jobba. Vi samlades för genomgång med Andreas Svensson och Anders Damberg som är huvudarrangören för denna tillställning. Det var en del förändringar sen sist. Det hade byts både ägare och personal på hotellet så vissa rutiner fick vi som jobbade med arrangemanget ta hand om. Andreas och Anders löste problemet på ett bra sätt. Jag, Benke och Leffe fick ta hand om den publik som kom in och ville köpa biljetter till arrangemanget en dag eller bägge dagarna. Kerstin och Carina fick ta hand om artistincheckningen.

Vi jobba från 16 – 22:00. Sen stängde vi biljettförsäljningen och artistincheckningen för att gå och äta en bit mat. Som tack för hjälpen blev vi alla volontärer bjudna både på inträde i två dagar och på mat tillsammans med ett glas vin eller en öl. Det är alltid lika kul att jobba och ta emot både publik och de artister som ska spela under dessa två dagar. Efter maten så gick vi på några konserter innan det var dags vid 24:00-tiden att lufsa hem i snöstormen för att vila upp sig till nästa dag. Dagen därpå hade vi inga åtaganden förutom jag som hade lovat att förstärka Örebro spelmanslag 22:30 i Gloria. Spelmanslaget skulle ha en konsert i Gloria. Så jag fick ta med mig fiolen denna dag. Vi lyssnade på lite konserter innan vi sent på natten vandrade hem nöjda och fulla av intryck av alla dessa fantastiska artister som berikade Folk at Heart detta år 2023. Kommer gärna igen och jobbar som volontär nästa år 2024 också. Ser fram emot det!

Bilden till vänster är en av mina favoriter denna helg Isa Holmgren som trallade och sjöng låtar ifrån gränstrakterna i Västra Värmland och Norge. Precis de låtar som jag spelar. Vi fick en lång pratstund tillsammans efter konserten. Det roliga är att vi har bott grannar på Sörbyängen. Isa är uppvuxen på Gård 8 och vi bor på gård 7 på Sörbyängen. Jag känner igen Isa sen hon var liten.

Ett par låtar måste det ju också vara i inlägget.

Det blir en låt som jag lärt mig av Per Saxholm. Polska efter Ernst Göransson ”Knuts livstycke” Visnum.

Polska från Elverum. En låt som jag tror att Isa Holmgren trallar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.