Spelträff hemma hos Anders Norudde, Marsch efter Gustav Eriksson i Stôlphagen

Så var det dags för årets första “Gubba-träff  i “Instrumentalsjukhuset” hemma hos fiolmånglaren Anders Norudde. Vi träffades redan kl. 14:00. Vi började eftermiddagsträff med fika med semlor som start. Per Saxholm berättade att han hade grävt fram några Aina Liljebjörnslåtar som han ville att vi skulle spela in och lära oss. Det blev fem nya låtar efter Aina och en marsch efter Gustav Eriksson från Stôlphagen norr om Karlskoga samt en marsch efter Emil i Bofalle och Gustav i Hefalle. Alltid lika roligt att träffas och spela med dessa personer. Per Saxholm -mäster som jag kallar Per för var i högform så jag och Anders får mycket att göra här framöver. Vi avslutade med att prata lite om vad vi ska göra med alla låtarna som vi spelat in med Per Saxholm. Per är väldigt tacksam för att jag och Anders tagit tag i att spela in honom. När vi så småningom känner oss klara med låtarna ska allt material till visarkivet i Stockholm, samt Folkmusikförbundet ÖLFM i Örebro län har jag redan pratat med att de ska få ta del av materialet samt ett arkiv som finns i Malmö som jag haft kontakt med. De är också väldigt intresserade av att få ta del av alla dessa låtar från östar Värmland och Karlskoga. Men än är vii inte där ännu. Hoppas bara att vi lever alla och har hälsan med oss ett tag till!

 

Min tolkning av Marschen efter Gustav Eriksson i Stôlphagen far till Uno Erhage. 1:a reprisen går i tretakt och den andra reprisen går i två takt. Lite lustigt tycker jag – men det fungerar att gå till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.