Spela tillsammans med Pehr Falkenström i Svinnersta

Ska åka ner och spela med Pehr Falkenström hemma hos honom o Helene i Svinnersta. Pehr och jag ska spela ihop oss på några låtar som vi ska spela till dans i Västar Sund fredagen den 3/2-2023. Det var länge sedan vi spelade ihop så vi behöver fräscha upp vår gemensamma repertoar lite.

När jag kom ner till Pehr så var det uppdukat till middag. Självklart blev det kött ifrån gården, köttgryta med havrevete och sallad. Det smakade bara innan vi skulle sätta igång och spela.

Pehr och jag har nu inte spelat tillsammans på många många år och detta bla. pga. pandemin. Vi har tyvärr glidit ifrån varandra när det gäller spelet och reportoaren. Första gången vi träffades så trevade vi väldigt mycket. Men denna gång halkade vi in i våra tidigare låtar från Klarälvdalen i Värmland. Vi var båda väldigt ringrostiga men så småningom losnade det mer och mer med spelet. Jag kämpade på att hitta stämmorna till låtarna. Ju mer vi spelade desto lättare började vi hitta tillbaks till varandra igen. Helene som satt i köket och lyssnade kunde inte slita sig utan blev kvar och lyssnade på Pehr och mig när vi letade tillbaks till varandra. Helen skulle gå till huset de har intill och jobba med några gamla fönster som behövde renoveras till deras snart nybyggda veranda. Men Helene dröjde sig kvar och ibland tjoade hon glatt “Vad mysigt det låter – “Jag blir så danssugen” säjer Helene utifrån köket. Det är en fin kommentar som vi fick av Pehrs fru. För det var dansspelet som både Pehr och jag var kända för innan vi gled ifrån varandra. Nu har vi börjat hitta tillbaks till varandra igen och det tycker jag känns väldigt skönt att känna att vi kan jobba tillbaks till varandra.

Jag är otroligt glad och tacksam för att Pehr tog initiativet att ta upp kontakten med mig igen! Pehr har fattats för mig. Har inte känt mig riktigt hel som spelman utan Pehr F. Det är bra när du kan känna att du har riktiga vänner omkring dig som bryr sig när någon i ens vändkrets inte mår så bra.

Det har hänt mycket under denna pandemi som satt saker och ting, relationer på sin spetts. Jag har tvingats dra mig ur olika saker för att överhuvudtaget klara mig igenom denna pandemin. Då känns det så skön när du sen kan ta tag i någons utsträckta hand som säger att jag är ff din vän. Tack för det Pehr och Helene!

Vi ska träffas en gång till den 2:e februari och sätta ett dansprogram som vi sen ska spela i Västar Sund. Dä ska bli jättekul!!

Nästa gång jag skriver ska jag se till att ha en bild på både Pehr och mig tillsammans.

 

En polska som vi kommer att spela är Polska efter Johan Skar Svanskog. Här kommer min tolkning av låten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.