Måndagsspel den 23/1 i Svinnersta Kapell

Varannan måndag bjuder Pehr och Helene in till allspelskväll i Svinnersta Kapell. Det kommer spelfolk ifrån Askersund med omnejd och ett gäng ifrån Örebro. Vi är ett gäng på fyra personer som turas om att köra ner till Kapellet. Olle Linder, Göran Svärd, Åsa Borehed och jag. det brukar vara mellan 15 – 25 personer som kommer och spelar och pratar tillsammans. De låtar som spelas är allt möjligt. Vi går laget runt så var och en får möjlighet att välja en låt som de vill spela. Inget krav på att alla ska kunna låten. Är det många som inte kan låten så spelar vi den många gånger i långsamt tempo och vill man spela in låten så gör man det. På så vis bygger vi up en reportrar tillsammans. Det är inget spelmanslag det ska vara så okomplicerat som möjligt tycker arrangörerna Pehr och Helene. 100:- i terminsavgift Swischar du till Pehr och Helene. De har ju lite omkostnader när det gäller el och uppvärmning av kapellet. Brasan sprakar så mysigt när du går in i kapellet och det känns väldigt hemtrevligt och inbjudande att sitta och spela tillsammans.

 

Den här gången valde jag en låt som ingen hade hört eller kunde. En polska efter Carl Wiktor Rulin Lerbäck som finns med i Svenska låtar Närkedelen nr 92. Enligt Rulin så ska polskan kommit ifrån Värmland står det i boken.

 

En låt som vi har spelat vid några tillfällen är denna låt som min gamla spelkompis Thomas Heineman snickrat ihop. Han gjorde en låten på 1980-talet som han kallade för “Hitten”. Det blev en Hit när vi lärde ut låten på olika vuxenkurser och ungdomskurser. Här kommer min tolkning av “Hitten”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.