Tisdagsträning med Roslagens spelmanslag

Så var det dags igen att träffa Roslagens spelmanslag på Kulturskolan i Norrtälje. Det är deras 2:a träff detta år 2023. jag råkar vara på Väddö för att kika till huset på Tomta, så jag passar på att träffa spelmanslaget innan vi åker hem till Örebro. Martin (ansvarig spelledare) och Moa har lagt ut på Roslagens spelmanslags interna grupp 5 nya låtar som vi ska lära oss innan vi träffs. Reportoaren börjar bli riktigt stor med låtar från Roslagen, jag har hittilst lärt mig 34 st låtar så jag har fåt legat i ordentligt. Nu har jag har lärt mig dessa fem låtar nu när vi har varit på Tomta o tittat till huset. En marsch “Ålandsresan”, Vals efter Soldan Österman, Polska Tore Lindqvist, Springvals nr 3 Tore Lindqvist och polska efter Byss-Calle Nr 25. Byss-Calle har jag spelat någon gång men nu kan jag den ordentligt.

Här nedan spelar Martin Björklund (spelledare i Roslagens spelmanslag) en polska efter Tore Lindqvist.

Nedan spela Moa en vals efter Soldan Österman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.