Solopel på Felan Örebro 4/3-2023

För några veckor sedan blev jag uppringd av Birgitta Edsam. Hon undrade om jag kunde spela till dansinstruktionen o i en paus när Väsen skulle besöka Felan. Jag tackade ja till erbjudandet! Jag skulle spela “jössehärsppolskor” i 30 min ca. Mikael Ågren en gammal kompis till mig skulle vara dansinstruktör. Micke är en fantastiskt duktig danspedagog och låter oss spelmän vara ifred och spela. Inga avbrott! Nu var det ett tag sedan vi jobbade ihop så jag hade glömt att Micke låter spelmännen spela på. Det tog ett tag innan jag kom på det. Sen när Micke pratar spelar spelmannen på men tonar ner musiken, men rytmen ska finnas. När Micke har pratat klart så är det bara att gasa på igen eller byta låt i farten. Det tog et tag innan jag hittade nya låtar som jag kunde spela i följd utan att stanna av med spelet. Tillslut fungerade det.

Bild nedan Pehr Falkenström som jag spelade med i 2:a pausen som Väsen hade.

‘Efter en stund när jag kände att jag var sliten och även dansarna såg slitna ut började jag fundera på hur länge jag hade spelat. När jag slutade spela så hade jag spelat nästan oavbrutet i 50 minuter. Då tyckte Micke att jag kunde avsluta med en låt så ca 60 minuter spelade jag till dansinstruktion med kanske tre pustpauser. Undrar om dansarna orkar dansa till Väsen blev min första tanke när det blev vaktavlösning o Väsen började spela. Dansen bara fortsatte o fortsatte. det var många ihärdiga danser på Felan denna lördagskväll som tycktes aldrig få nog. När klockan var 22:30 så var det vaktavlösning igen. Stod och pratade med Pehr Falkenström när arrangören kom och sa att Väsen tar en paus. Frågade Pehr om han ville hänga på mig o han tackade ja. Så Pehr Falkenström och jag spelade i 20-30 minuter innan Väsen tog det sista spelpasset till dans för kvällen.

Jag konstaterade att det hade varit en väldigt lyckad Felan kväll med mycket folk som dansade länge in på små timmarna. Så brukar det inte vara alltid! Nöjd och glad att spelet fungerat bra började jag plocka ihop mig.

Polska ifrån Glava socken. En av de låtar jag spelade under danskvällen på Felan.

Träffade Göte Hellström och vi satt o kollade om vi kunde hitta isar i närheten av Örebro. Jag hittade en ny israpport ifrån södra delen av Örebro län Askersund Åsbro Skyllberg. Där fanns det fina isar på några små sjöar. Så vi bestämde att dra iväg vid 9-tiden på söndagsmorgon o prova isarna på tre sjöar Tibon, Skiren och Fågelsjön. Kan bara säga att även det blev en lyckad tur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.