13/6 Avslutningsfest med Roslagens spelmanslag på Gräddö

Så var det dags att avsluta terminen och ta sommarlov ifrån Roslagens spelmanslag. Vi skulle samlas hemma hos Åke och Lena som bor på Gräddö nära Gräddö marina. Det skulle bli knyt. Jag tog med mig rökt kalkon ifrån Tomta kalkonfarm. Tänkte att det kommer bli många pajer, å så blev det.

Jag hämtade upp Jens och Christoffer Engelbrecht inne i Norrtälje ville ha lift ut till Gräddö. När vi kom dit så var det fullt ös på den stora verandan. Vi plockade upp det vi skulle bidraga med till knytet och hoppade in och spelade till det var dags att käka. Vi fick dela upp oss i olika gäng som åt för vi var jättemånga som kommit! Jag var hungrig så det fick bli första omgången med mat. Det jag fastnade för på knytbordet var Staffan Bergs egen-rökta skinka. har aldrig smakat något så god skinka! All heder åt din rökta skinka Staffan B! Jammet fortsatte och det fikades, åt jordgubbar, paj, kakor m.m. Alla var på ett sådant festhumör så det var en underbar stämning med jam på flera ställen. Senare på kvällen fick vi gå in för myggen började göra sig till känna. Jag satt och spelade med Martin, Erik, Eivor, Jens, Ludvig och Eira.

Det blev ett lång jam som slutade vid 01:30 innan jag kroknade. Vi var de sista som var kvar och tackade för oss. Moa varnade för alla djur som springer över vägen här på Gräddö innan vi alla for hem. allt gick bra med resa hem till Tomta. sen hade jag svårt att sova, jag hade alldeles för mycket musik i huvudet. För att göra mig lite trött så tog jag på mig pannlampan och gick ut på snigeljakt! det var ett bra koncept och jag somnade efter 03:00. Det var en härlig kväll med alla nya bekanta som jag träffat i Norrtälje i spelmanslaget.

Kul att få finnas i ett så positivt sammanhang. Det gör mig peppad inför framtiden. Roslagens spelmanslag startar upp höstterminen tisdagen den 27/8 kl. 19:20. Ser fram emot det. Men innan dess så är det ett gäng som ska åka upp och spela till dans på Bingsjöstämman. Jag hade ingen möjlighet att följa med med det blir fler år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.