“Saga projektet” spelat in olika saker på säckpipan hemma hos Jens i Norrtälje

Jag har gjort många nya bekantskaper nu när jag spelar med Roslagens spelmanslag. En av mina nya bekantskaper är Jens Engelbrecht. Han är musiker och musikproducent tillsammans med sin fru Stina Jadelius Engelbrecht i bolaget Facebooksida “Mindport productions”. och till hemsida Mindport productions. Stina har sjungit i gruppen Sarek där hon även skrev en del låtar. Stina var en av två låtskrivare samt kulande-sångare i låten “Genom eld och vatten”  i melodifestivalen 2003 i gruppen Sarek. Stina är nu också författare till baarnboken ”Alvin eldpojken” m.m.. Jens har också en gedigen meritlista inom folkmusiken m.m. Jens Engelbrecht.

Hur som helst har jag blivit bekant med Jens och Stina under det sista året 2022-2023. Jag fick en fråga på Messinger om jag kunde göra lite inspelningar med min svenska säckpipa på några låtar i ett projekt de håller på att lansera för fullt nu “Saga”.

 

Saga är en sköldmö en fiktiv figur som reser i tiden. Musiken skrivs av Stina Jadelius Engelbrecht och musiken produceras av Jens Engelbrecht och den som filmar Saga-videon är sonen Christoffer Engelbrecht. Det är rena rama familjeföretaget. den som sjunger och är Saga figuren heter Johanna Emmy och bor i Stockholm. Johanna fick aldeles nyligen ett skivkontrakt och nu blev det fart på alla inom produktionen.

Mer info om Saga projektet.   Om Johanna Emmy sångerska.

Jag tackade genast ja att medverka i projektet. Jens har sen skickat ett antal musikstycken som jag sedan har jobbat med att kunna hitta på något som jag spela i låten. Problemet för mig med säckpipan är att jag är så begränsad i tonomfång och tonarter. Hittills har det gått rätt bra att tråckla mig fram i låtarna.

Jag träffade Jens och Stina hemma i deras lägenhet central i Norrtälje. Jens har sin studio på nedervåningen där han gör alla inspelningar, mixningar m.m. Jag fick bekanta mig lite med familjen sonen Christoffer (som är med och spelar i Roslagens spelmanslag) dottern Lina med sin hund och sen Jens och Stina och lilla hunden Sallan.

Efter lite prat så körde vi igång med inspelningarna. Jag hade fått tre låtar att lära mig samt 5 st riff att lära mig som skulle spelas in. jag var väl förberedd på allt och kunde låtarna samt riffen ordentligt. så till verket: Stämma säckpipa , montera bort bordunen. Bordunen skull läggas på efter inspelningen en samplad sådan Bordun. Det blir bäst så! Efter ca två timmars intensivt inspelande i den ljudisolerade varma inspelningskabyssen så var Jens nöjd och hade fått allt han ville ha för tillfället. Jag kände mig nöjd med allt jag gjort denna dag!   Fick en väldigt fin kommentar ifrån Jens som jag behöver för att få tillbaks självförtroende mera. Jens sa: Härligt när man får jobba med proffsiga å trevliga nya bekanta. Speciellt när dom spelar svensk säckpipa. Tack för idag Ulf !  Stinas kommentar: Ser fram emot att få lyssna! Jens var iaf mer än nöjd med ditt fina lirande  De värmer gött dessa kommentarer!

Jag tackade för mig och vi kommer att ses fler gånger i Saga -projektet denna sommar och höst. För det finns fler låtar i Saga som ska läggas på med min svenska säckpipa. Vilken ära att få jobba med sådana kreativa personer.

Nedan lite olika klipp ifrån inspelningarna i studion hemma hos Jens.

Saga “Färden”          Riff 17 sekunder

Jag åkte hem nöjd och avslappnad efter avslutad inspelning. ska bli spännande och se vad det kommer för nya låtar som jag får jobba med. Ser fram emot det!’

Länk till Facebook-inlägg

 

 

 

 

 

 

Vargmåne-projektet

Sen fick jag förfrågan om att göra inlägg med säckpipan i ett annat projekt som Jens och en Jons Almqvist kallar för “Vargmåne”. Vet inte riktigt vad det är för musik ännu men i skrivandes stund får jag meddelande om att Jonas o Jens ska skicka lite låtar till mig som jag får jobba med ett tag. Det ska bli sköj det med!! Kommer med mer info om Vargmåne låtarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.