Medverkat i två låtar i hårdrockgruppen “Nattsjäl”

Har nu mer och mer kommit in i folkmusikkretsar och andra genrer i Roslagen. Det är kul att träffan nya spännande personer som har många idéer och vill många olika saker. Det är tack vare Martin Björklund och Moa Sjölander ( ledare i Roslagens spelmanslag) samt  Jens Engelbrecht med frun Stina Jadelius Engelbrecht producenter i Mindport produktion jag har att tacka för att de puffat in mig i olika projekt. Det projekt som nu är avslutat är “Vargmåne” vilket är black metal musik med folklig touch, i detta fall under lite lugnare former. Där spelar jag distad svensk säckpipa och distad fiol på ett par låtar. Jag fritt fått hittat på olika saker som jag kan göra på min säckpipa till låtar som ligger långt ifrån min comfortzone. Den som gett Vargmåne-uppdraget till Jens och Stina är Jonas Almqvist Norrtälje.

Jens kontaktade mig och frågade om jag på kort tid kunde tänka mig lägga på lite säckpipa och fiol i Vargmåne-projektet vilket jag sa ja till med en liten klump i magen.  Jonas Almqvist har varit med att starta hård rockgruppen Månegarm, där Martin Björklund numera är med och spelar elgitarr och fiol i gruppen. Jag har under några intensiva veckor samarbetat med Jonas och Jens via mail och Messenger innan det var dags att sätta sig i boxen i Jens o Stinas studio och spela in det jag och Jens hade snickrat ihop. Vi har jobbat med 4:a låtar sammanlagt. Jonas gjorde slutmixningen och då valdes två låtar bort, vilket var tur för de låtarna hade jag och Jens inte riktigt hunnit med på den korta tid vi hade på oss. Vi slet en hel dag med att spela in fyra låtar som blev två till slut. Resultatet kan ni lyssna på nedan. Jag är förvånad över hur bra det blev! Det har varit jättekul att samarbeta med Jonas och Jens i Vargmåne-projektet som nu är avslutat. Gruppen heter i Nattsjäl och plattan heter “I marors djup” och finns på Spotify och på YouTub.

 

Info om gruppen “Nattsjäl”.

Kort biografi: En fenix som stiger! Jonas Almqvist grundaren skaparen och hjärnan tillsammans med Pierre Wilhelmsson, bakom den välkända metalakten MÅNEGARM är tillbaka med revansch! Efter några år av scenen av olika anledningar blev lusten att skapa musik igen för stark att ignorera. Den här gången är tanken att göra musik bara för skojs skull. Allt är egentillverkat av inkl. Mixning och mastering och ingen etikett bakom det. Längs vägen har några gamla vänner anslutit sig och projektet växer. De ser sig själva som en familj eller som ett musikkollektiv om man vill. Omslagsbild på alla utgåvor Kris Verwimp, välkänd inom genren för sitt utmärkta arbete.

Nattsjäl är ett band (Blackened Heavy Metal) och presenterar sitt album ‘I Marors Djup’
Gå in å lyssna på den här Vanvettets lågor och Vargmåne där jag spelar säckpipa på dessa två låtar.
Efter det väl mottagna albumet “Of Chaos Supreme”, försöker nu riddarna av metalwork och det djupa kaoset inom sig att lösa ännu mer mysterierna i själens mörka och smutsiga skyttegravar. Temalåten “I MARORS DJUP” tar lyssnaren med på en resa in i Mares undre värld och dess lömska skönhet och bragder.
Projektet är alltid i rörelse och denna gång förstärker vi familjen med ännu fler briljanta musiker.
Som alltid gör vi allt själva, mixar och mästrar produktion och vi är väldigt stolta över det.
Så häll upp ett gott glas rött och gå med @nattsjal_band_official och utforska metalluniversums mörka gränser tillsammans med oss.
Har fått många fina kommentarer från personer som uppskattar min insats i Projektet med Nattsjäl:

Jonas

Tack igen för ett kanonsamarbete! Alltid så kul att jobba med er Den här låten blev verkligen
unik och speciell. Lite mysig och Hårdrocksfolkproggig skulle man kanske säga Och tack Ulf Karlsson också

Karin

Men så härlig låt!!
Tina

I strålande sol hemma hos mor och far, har jag lyssnat och njutit av Vargmåne, helt underbart! Din röst Stina är helt underbar!!!

Stina
Finfin svensk säckpipa med duktige Ulf Karlsson
Några av kommentarerna vi fått.
Recension:
Nu fortsätter jag med Saga-projektet där jag kommer att spela fiol och svensk säckpipa på. I augusti 2023 så släpper Saga en ny låt där jag är med och spelar säckpipa på.

 

Spotify Nattsjäl med plattan I marors djup

 

YouTub Nattsjäl med låten “Vargmåne”

I Vargmåne hade jag fria tyglar så där är jag med på både svensk säckpipa och fiol genom hela låten. Jonas hade kört fast i arret och jag och Jens fixade till det så låten blev godkänd och kom med på plattan.

Studioträlen jobbar på med Vargmåne-låten med ett riff.

 

YouTub Nattsjäl med låten “Vanvettets Lågor”

För er som inte hör vad jag spelar på säckpipan så spelar jag Introslingan som kommer igen o igen och sen avslutas med introslingan. Nedan introslingan som kommer igen då och då i låten. Slingan utvecklades under själva inspelningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.