Spelar en polska efter Leisme-Per som jag har efter Per Saxholm

Det var länge sedan jag hade ro i kroppen så jag kunde lära mig någon ny låt som jag har spelat in med Per Saxholm. Jag har haft för mycket annat spel i Roslagen att tänka på. Polskan har jag spelat in med Per Saxholm. Per har denna polska efter Olle Karlsson Rämmen (norr om Filipstad) och Aina Liljebjörn Filipstad. Polskan är en enkel polska efter Leisme-Per.

Anders Norudde och jag jobbar på med att spela in Per Saxholm. Så småningom ska alla Pers låtar finnas i Svenskt visarkiv, Örebro Folkmusikförbunds arkiv och lite olika arkiv som finns i Sverige. Det är vår plan. Vi har i våras 2023 fått hjälp och stöd ifrån Örebroläns folkmusikförbund med att skriva ner låtarna på noter. Anna Johansson Lindesberg är en duktig musiker som är intresserad av att hjälpa till med arbetet. Olof Ericsson Örebro duktig musiker har också anmält sitt intresse att hjälpa till med att skriva ner låtarna på noter. Vi har sagt att vi inte ska brådska med not-projektet för jag ska i höst börja intervjua Per om de olika spelmännen. Jag ska sen skriva ner intervjuerna för idag finns det just nu massor med information om de olika spelmännen på låtinspelningarna vi gjort Anders och jag. Sen är det möjligt att vi kan få hjälp att söka pengar till projektet. Vem vet vad det i framtiden behövs hjälp med.

 

Polska efter Aina Liljebjörn Filipstad och Olle Karlsson Rämmen, en polska efter Leisme Per. Här kommer Ulf:s tolkning av polskan.

Polska efter Aina Liljebjörn Filipstad och Olle Karlsson Rämmen, en polska efter Leisme Per. Här kommer Per Saxholms tolkning av polskan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.