Spela till dans Oktoberstämman i Uppsala 28/10-2023

Har fått klar med oktoberstämman i Uppsala att spela solo till dans den  28/10-2023 kl. 19:30 – 20:00. Kommer att spela Väst Värmlandslåtar och Öst Värmlandslåtar på fiol och svensk säckpipa i sal C en rulltrappa upp.. När jag är klar med min solodansspelning rusar jag ner en trappa till sal D där Roslagens spelmanslag ska börja spela kl 20:15.

Spela på oktoberstämman 28/10-2023

 

 

 

Ett musikexempel på hur de låtar från Öst Värmland kan låt. Här en polska efter Spelman Glys “Glysen” Livets fästemö. Glysen var en spelman som vandrade runt i Kilsbergen och livnärde sig mest på att sälja klockor.

 

En trappa ner i sal D kommer jag att spela till dans tillsammans  med Roslagens spelmanslag kl. 20:15 – 21.00. Laget kommer enbart att spela låtar från Roslagen. Roslagens spelmanslag består av medlemmar från Roslagen och spelar olika instrument såsom Fiol, Nyckelharpa, Tvärflöjt, Gitarr, Mandola, Mandolin, Saxofon, Dragspel m.m. På våra övningar i Norrtälje är vi många som kommer och spelar. Har räknat till mellan 25 och 35 upp till 40 aktiva medlemmar i laget. Är säkert ännu fler. Jag har fult upp att hinna lära mig namnen på alla som finns i laget. Roslagens spelmanslag har nu funnits till i ett och ett halvt år. Spelmanslaget startade våren (mars) 2022.

 

 

Roslagens spelmanslag spelar till dans i Ekskogen utanför Vallentuna i maj 2023. På filmen spelar vi en polska efter Tore Lindkvist “Rospiggepolskan”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.