Genrep inför de två dansspelningarna i Uppsala lördagen den 28 oktober

Idag körde jag två genrep på de två dansspelningar jag har på oktoberstämman i Uppsala 28/10-2023. Jag ska spela solo till “Lyhörd dans” kl. 19:30 i sal C och sen ska jag spela till dans tillsammans med Roslagens spelmanslag i sal D 20:15 – 21:00. Oktoberstämman håller till i UKK Uppsala konsert o Kongress. Det blir en spännande stämma att få vara med och spela vid två olika ställen. Program oktoberstämman 2023-10-28

Mitt soloprogram satt bra och jag klockade min spellista till 28:15 med instrument och mikrofonbyten. Jag kommer att utmana mig själv och de som dansar genom att blanda musik från västra och östra Värmland. De östVärmländska låtarna kommer jag att spela mycket oregelbunden asymmetrisk för att dansarna verkligen ska få vara lyhörd på vad och hur jag spelar musiken och sen hitta ett sätt att dansa till musiken. Ska bli spännande och se hur dansarna löser uppgiften! För min egen del så har jag utmanat mig genom att ha många instrument byten samt att jag valt att köra ihop olika låtkaraktärer från väst och östVärmland. Jag spelar typ en polska där jag byter låt mitt i dansen från väst till östVärmländsk musik. Det blir korta ettor blandat med asymmetriska polskor. Tyvärr har jag ingen tid över att presentera min idé, men det är det som är själva grejen att se hur lyhörda dansarna verkligen är.

Musikexempel från danslistan. Polska efter Wiktor Gustavssson Vatrangi “Glädjens blomster”.

 

   Fiol

1. Polska från Gunnarskog väst – Polska Glädjens blomster öst

2. Schottis “Moffan är ond

3. Polska från Forshyttan i Brattfors öst – Polska Magnus Olsson Arvika väst

Säckpipa

4. Vals Ljuvliga valsen egen komp.

5. Polska efter Lomijans Guten

6. Schottis “Är du galen gut”

                                                         Fiol

7. Polska Spel-Kulas Gökpolska – Polska Hôrsagöken

8. Vals “Lilla Ullen” Gustavsfors

9. Polska efter Erik Telgren “Vräken” Kosia

10. Polska Lunda Gunnar Karlsson Grecken

Sen ska jag springa ner en trappa till sal D där jag ska spela till dans med det nystartade Roslagens spelmanslag. Jag älskar verkligen detta gäng! Det är många bra musiker som spelar olika instrument och det är ett jäkla drag i laget när vi spelar! Varje tisdag samlas vi mellan 19:20 – 20:50 i roslagens kulturskolas lokaler. Ska bli riktigt kul att få spela med gänget till dans. Tyvärr kunde ledaren Martin vara med och leda oss. Martin är ute på turné med Kalle Moreus mfl. i en månad. Så det är Anki och Lena som ska leda gänget. det kommer att gå kanoners!

Låtlista Roslagens spelmanslag

Kumlingevalsen

Lotsvalsen

Mårten Blank

Byss-Kalle 25

Schottis i kalvhagen

Pliggschottis

Pel-persa

Saknaden

Gåsvikarns A-dur vals

Vals efter Manne i Fiskeså nr 1

Rospiggepolskan

Polska efter Johan Rydberg

Extra

Vallentunapolskan

Finlandsresan

Upplansschottis

Söndagskvällen

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.