Reflektion över året som gick 2023

Reflektion över det gångna året 2023

Detta har jag jobbat med under 2023. Att hitta tillbaka till att vara spelman där jag ska stå på egna ben. En ambition som jag började jobba med medvetet från 2010.

Mycket elände har det hänt i värden detta år 2023. Men om jag reflekterar på mig själv och och min roll som spelman, det jag jobbar med dagligen, där har det hänt mycket positiva saker. Sen 2010 har jag jobbat på att som spelman stå på egna ben. Detta utifrån en händelse som hände när jag var ute och spelade. Var ute och spelade på en festival i södra Sverige. Vill inte gå in på detaljer vad som hände.  Denna händelse gjorde att jag fattade ett beslut att jag som spelman ska jag kunna stå på egna ben. Jag vill bli oberoende av andra. Det är inte värt att lägga ner energi på det som inte fungerar. Nu efter 13 år och efter ett antal olika kuratorer och samtalskontakter, mycket ältande i min hjärna och nu för 1,5 år sedan en medicin för nedstämdhet, har jag nu börjat må bättre. Det är denna årsreflektion 2023 kommer att handla om.

Det är först nu 2023 som jag ser de faktiska resultaten av det jobb jag lagt ner på att bli en spelman där jag inte är beroende av någon annan. Jag blir numera anlitade av personer och föreningar som vill ha just spelmanen Ulf Karlsson. Arrangörerna, personerna som vill anlita mig som den spelman jag är. Det är en seger för mig! Jag har under de tre sista åren fått många nya verktyg av samtalsterapeuter. Det har gjort att min verktygslåda har fyllts upp ordentligt för att jag ska bli en mer självständig person som inte behöver förlita mig på andra. Jag sköter nu allt själv, marknadsföring, skaffar nya kontakter, gör  solokonserter och solo-dans-spelningar, spela på bröllop, begravningar och dop etc.

Nedan PDF-fil Min historia, kort beskrivning

Varför jag reagerar starkt på svek orättvisor m.m.

Slutklämmen

Under de senaste åren (2020-2023) som jag gått i samtalsterapi så har jag också förstått att det var där någonstans 2008 -2010 som jag insåg att jag måste stå på egna ben. Jag kan inte bara hänga på folk, jag måste kunna stå på egna ben.

För er som orkade läsa “min historia som skiljsmässobarn” som var en lång och förklaring varför jag reagerar som jag gör på orättvisor, svek, att överges och att inte ha tillit till varandra. Det är ord som för mig mer och mer har betydelse för hur jag tidigare och idag reagerar dessa laddade ord. Alla dessa orättvisor, svek, att överges och att inte ha tillit till varandra var vad jag inte fick av min mamma och pappa med släkter för när min mamma och pappa skulle skiljas. Det gör fortfarande ont i mig nu efter 41 år när jag tänker och skriver om vad jag gått igenom. Varken jag och min fru (som är psykolog) kan förstå hur vuxna personer kan utsätta ett barn för allt detta som jag beskrivit.

Det var mycket elände för att förklara vad jag gått och tänkt på under 2023. Jag har betat av det mesta som jag och min kurator kontakt kommit överens om. Det känner jag mig väldigt nöjd med!!

Det jag är stolt över 2023

Det är mycket som nu börjar falla på sin plats i mitt nya liv som spelman. Jag är väldigt stolt över att jag hittat så många nya spelkompisar i Roslagen! Roslagens spelmanslag och Häverödals spelmän träffar jag en gång i veckan när jag bor på Tomta i Grisslehamn. Det är fantastiskt lätt att umgås med dessa spelmän. Sammanlagt är det ca  45-50 personer som jag träffat och många är jag väldigt bekanta med.

Har träffat Jens och Stina och blivit väldigt bekanta med dem. Jens och Stina har en studio Mindport som de tillsammans driver. Där har jag blivit indragen i olika projekt. Sagaprojektet 1 klicka på länken kan du läsa om Sagaprojekten. Saga projekt 2

Ett annat projekt är en hårdrockgrupp jag gjort pålägg i studion hos Jens och Stina är Nattsjäl gjort pålägg på två låtar.

Jag är också väldigt stolt över att nu är både jag och min fru Kerstin pensionärer tillsammans. Från och med år 2023 har vi bägge slutat jobba!

Jag är också väldigt stolt över att jag spelat solo till dans på Oktoberstämman i Uppsala i slutet av oktober 2023. Oktoberstämman 2023

Sen är jag väldigt stolt över att jag nu står på egna ben och inte behöver känna mig beroende av andra för att få spela. 15 års slit så har jag nått mitt mål! Sen gäller det att förvalta det jag byggt upp.

En sak är kvar – jag vill må så bra så att jag kan sluta äta tabletterna för min nedstämdhet.

 

Önskar alla ett Gott Nytt År 2024!! Stilla natt på Hardingfela och säckpipa

 

 

 

 

2 svar på ”Reflektion över året som gick 2023

  1. Tack för att du så öppet delar hur du mår och har haft det! Jag känner igen mig i vissa delar av det du skriver. Nu ser jag fram mot att också jag får spela lite med dig!

    • Hej Cissi! Kände att det nu var dags att visa varför jag är som jag är ibland! Detta jag berättade är bara en bråkdel av det destruktiva liv jag levt i svalvågorna efter mina föräldrars skilsmässa 1968. Min fru och våra barn har fåt lida, min kropp och min själ är trasig. Min familj, musiken och dansen har räddat mig från att duka under. Jag är glad att jag träffat dig Cissi och Jan-Anders och fått kontakt med Pehr igen efter pandemin!❤️ Ser verkligen fram emot att få åka till Ransäter med er och spela. Ska bli jättekul!!🎻🎶🎶

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.