Eftermiddagsspel hemma hos Jan-Anders i Latorp med gofika från Magdas café.

Igår träffades gammeldansgänget hemma hos Jan-Anders i Latorp. Dagen till ära så dök Cissi upp hemma hos Jan-Anders. Hon ville också hänga med till Ransäter och spela i Juni. Nu är vi fem stycken som åker till Ransätersstämman där målet är att spela gammaldans på västra loge i Ransäter.. Jätteroligt! Vi spelade igenom de flesta av de låtar som vi tagit fram tidigare. Det blir mycket framförallt för Cissi och mig att lära oss. Men det är bara kul! Jag fick ett häfte av Jan-Anders med låtar som han komponerat. Det är några låtar som vi valt att ha i vår reportoar som finns i Jan -Anders häfte. Magda, Jan Anders fru bjöd på gofika med paj. Denna eftermiddag spelade vi lite nya låtar som vi tog med i låtlistan. Bra att ha så vi kan välja reportoar som vi sen kan välja vilka som vi spelar bra. Innan vi skiljdes så bestämde vi att vi träffan om en vecka hemma hos Cissi. Pehr var upptagen med annat men det blir bra , då får Cissi och jag lära oss låtarna av Jan-Anders. Vi avslutade eftermiddagen med fika.

Låtlista “Berättarkväll i Snavlunda” fredagen26/1-2024 kl. 19:00

xHambopolska Lagbergs storända öva

xSvennings schottis Ingelsta öva

xEfter Carl Johan Björklund “Björkelundarn” öva

xEfter Per-Erik Olsson “Kökslåten” Närke   öva

xPolka Per-Erik Olsson Närke  (Nä 1)

xBrudvals efter Karl Nilsson Bjurtärn finns noter på

xVals efter Abraham Sundin Närke (Nä 9) öva

xSlängpolska efter Johan Andersson öva

Noter Slängpolska efter Johan Andersson Snavlunda

 

Ett svar på ”Eftermiddagsspel hemma hos Jan-Anders i Latorp med gofika från Magdas café.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.