Tisdagsrep med Roslagens spelmanslag i Norrtälje

Tisdags rep med Roslagens spelmanslag. En vanlig tisdag med rep på Roslagens kulturskola i centrala Norrtälje. jag åker buss från Tomta 17:32 och är framme i Norrtälje ca 18:30. Då hinner jag handla lite och besöka biblioteket i Norrtälje där jag brukar sitta och läsa veckotidningar för at slå ihjäl de sista minutrarna innan vi börjar 19:20.Vi slutar 20:50, då har jag god tid att ta mig till busstationen och sista bussen till Grisslehamn som går 21:20 och är på Tomta ca 22:10. Som pensionär så åker du på SL-trafiken för 26 kr. enkel resa till Norrtälje. Ungefär samma sträcka mellan Örebro och Karlskoga som jag åkt många gånger kostar det 65 kr enkel resa, en skillnad på 45 kr. enkel resa.

Vi var många denna tisdagskväll som kommit för att spela med Roslagens spelmanslag. Louise räknade att i var 30 st. personer som hade anslutit. Då saknar vi ett antal personer. Det börjar dra ihop sig till alla spelningar som ska genomföras i maj och juni innan vårterminen avslutas i mitten av juni.

 

 

18/5 Fest hos Lena Djärvh
19/5 Knutbystämman
25/5 Kulturskolans dag Hallstavik, spela tilldans i Ekskogen på kvällen
1/6 Rimbostämman
6/6 Nationaldagen spel i Norrtälje
6/6-9/6 Ulf spelar i Ransätersstämman med Emigranterna på logarna. Har fått tider från arrangören gage matkuponger och fritt inträde hela stämman.
Datum? Avslutningsfest med knyt
29/6 Spela på Kista hembygdsgård delar av laget de som kan.
3/7 FÖRHOPPNINGSVIS Bingsjö
Så mycket händer i maj och juni.

 

Denna kväll hade Martin skickat ut en låt till oss alla som vi får lära oss hemma. En Pollonaise Ur Gustaf Godhes notbok eller Polska Bb efter J.O.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.