Saga Artist projektet fortsätter, 2 låtar inspelade idag

Saga Artis projektet med Johanna Emmy som frontperson, fortsätter även detta år 2024. Jens och Mindport productions har idag bytt skivbolag och hoppas få bättre möjligheter i det nya skivbolaget.   Bild nedan Johanna Emmy.

Jag tog bussen in till Norrtälje. Vi hade trixat med tider och helt plötsligt när vi bestämt en tid så fick Jens ett möte mitt i den dagen vi skulle spela in mig. Så det blev en del trixande med bussar och möjligheter att få ut så mycket som möjligt av dagen. Vi lyckades med det. Ja var inne i Norrtälje med bussen kl. 10:30. Då hade vi ca två timmar på oss innan Jens möte. Planen för mig mellan 13 – 14 var att jag skulle gå och käka lunch och sen efter 14:00 skulle vi fortsätta. Jag hade sen bussar att ta mig hem till Tomta senaste bussen 21:20.

Det var för några veckor sedan kontaktade Jens mig och frågade om jag kunde göra några pålägg med min säckpipa på i första hand två låtar med arbetsnamnen – 1. “Vinden i natt “och 2. “Vi ska drömma”. Låt nr 1 “Vinden i natt” spelar jag säckpipa hela tiden i låten efter som det fungerar bra. Hoppar mellan melodi, stämspel och olika toner som följer melodin. Jens var nöjd med resultatet av det jag spelade och kommer att klippa ut det han vill ha utav det jag spelar i låt nr 1. I låt nr. 2 Vi ska drömma spelar jag tillsammans med en kille som spelar vevlira och heter Bruno Andersen. Bruno spelar bl.a. tillsammans med säckpips blåsaren Folke Dahlgren som jag har träffat tidigare. Bruno och jag spelar tillsammans på låten “Vi ska drömma”. Jens fick trixa med tonarterna så att jag kunde göra mina inlägg. Det kallas för något när man ändrar tonart på en redan inspelad del och ändra så att jag kan lägga på i min tonart på säckpipan. Tur att det finns teknik för att fixa sådana problem!  Bild till höger Bruno Andersen.

Allt flöt på så bra och säckpipan var snäll mot oss. Ett väldigt intensivt spelande varvat med olika slingor som jag fick lära mig snabbt gjorde att när Jens var nöjd med allt så var kl. strax efter 12:00. Vilket race vi hade gjort. Vi snackade lite och jag drog iväg och käkade lunch och tog en buss hem till Tomta 13:48. Jag kommer att spela in mer grejer så småningom. Vi får se vad det blir och när det blir. Vi kommer att ses i Roslagens spelmanslag på tisdagar så vi håller kontakten.

Nedan en länk när jag blir intervjuad av Jens. Ingår i marknadsföringen av Saga Artis-projektet.

Jens Intervjuar Ulf om den svenska säckpipan

Bild nedan: Jens Engelbrecht.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.