Extra rep med Emigrant kapellet hos Jan-Anders

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig.  Jag och Kerstin skulle vara på Tomta från den 26/4-2024. Kerstin blev sjuk och kunde inte ta sig ut till Väddö/Tomta den 26/4 som planerat. Jag stannade kvar på Tomta med förhoppningen att det snabbt skulle gå över förkylningen Kerstin fått. Under tiden så utvecklade jag en inflammation och överansträngning i vänster tumme. Så jag blev rädd att det skulle utvecklat sig till en akut blodförgiftning i tummen. Har haft det en gång tidigare i vänster långfinger. Jag tog kontakt med vårdcentralen och bad mig komma omedelbart till vårdcentralen så de fick göra en bedömning av tummen den 2:a maj. Så 1 maj satt jag mig i bilen och åkte in till Örebro. I Stockholms län ska du inte bemöda dig att söka vård om du inte är skriven i länet. Så det blev bilen till Örebro 25 mil. När jag kom hem till Örebro så möttes jag av en mycket dålig och sjuk Kerstin. Hon hade mörkat sin hälsa för mig i telefonen. Så inget ont som har ngt gott med sig. Då fick jag ta hand om Kerstin också nu när jag var hemma och fick se i verkligheten hur Kerstin egentligen mådde. Min tumme var som jag skrev tidigare en överansträngning och en inflammation i min vänstra tumme. Det blev att käka Naproxén i 10 dagar o lite magmedicin för Naproxénet eftersom det är starkt för magen.

Nedan Programmet för Ransätersstämman 2024. Emigrant Kapellet spelar på Västra logen  1 timme mellan kl. 23:00 — 00:00 på fredagen den 7/6. Länk till: Programblad Ransätersstämman 2024

Jag tog kontakt med Emigrant Kapellet Jan-Anders, Cissi och Pehr och berättade att jag var i Örebro och passar det att träffas och spela så har jag inget för mig just nu i några dagar. Jag fick svar direkt – Kan vi ses på söndag 5 maj kl. 15:00 hos Jan-Anders? Inga problem! Vi träffades kl. 15 hos Jan-Anders i Latorp och alla fyra kunde var ju helt fantastiskt. Jag hade precis lärt mig Valsen “Annandags glöggen” och “Vals till en vän” av O-torgs Kajsa. Det kändes skit bra att få köra igenom programmet vi ska ha i Ransäter fredagen den 7/6-2024. Magda, Jan-Anders kära hustru hade bakat en färsk chokladkaka och sen nykokt kokkaffe till det! Vilken lycka! Det låter riktigt bra om oss nu, så för mig börjar den värsta stressen släppa när det gäller att repa in den nya reportoaren på så kort tid släppa. Vi har idagsläget repat in ca. 75 låtar sen i mitten av januari 2024 när vi träffades för första gången. Vi har fått legat i ordentligt. Vi spelade på och kl. blev 21:30 innan vi kände oss nöjda.

Pehr och Helene ska ha en spel och dans kväll den 9/5 -2024 kl. 19:00 där Pehr undrade om vi kunde träffas och spela till dans ett pass. Jag kollade upp med Kerstin om vi kunde stanna till helgen i Örebro innan vi far ut till Tomta. Kerstin hade tänkt samma tanke att vi skulle åka ut till Tomta söndagen den 12/5. Bara för att se att Kerstin blir bättre. Bestämt att jag är med och spelar i Svinnertsa 9/5. Jag ringde sen Staffan Berg som var ute på en liten familje turné. Staffan och jag skulle träffas och spela i Furusund där han bor den 10-11/5 och käka lite och bo hemma hos Staffan och Barbro. Vi skjuter på det tlll i sommar. Vi skulle kunna få spela lite då och då på en resturang i Furusund så det kande vi skjuta på.  Jag berättade läge att jag var i Örebro med en sjuk fru och en ond tumme som blir bättre för var dag.  Staffan Berg och jag kommer att ses senare i vår när vi ska repa ihop inför Ransäter.

Så blev det för mig när jag tvingades åka till Örebro och söka vård. Inget ont som har något gott med sig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.