Konsert i Storfors Med Lennart Gybrant och Per Saxholm 7 maj

Denna vecka när Kerstin inte mår bra kan jag passa på att göra andra saker som skulle tagits tag i tidigare. Ringde Anders Norudde och frågade om han hade tid och fixa nytt tagel på min stråke? Jag skulle komma på tisdag fm. för han var borta på em. Sen fick jag ett sms snabbt tillbaks där Anders ställde en fråga och undrade om jag ville hänga med till Storfors och lyssna på våra läromästare av den öst Värmländska folkmusiken kl. 18:00 ni Storfors bibliotek? Lennart Gybrant och Per Saxholm skulle ha en konsert där tillsammans med Storfors dragspelsklubb. Jag tackade genast jaaaa!! V i gjorde upp att jafg skulle vara hemma hos Anders senast 16:00 så han Anders fixa min stråke innan vi for iväg till Storfors. När stråken var klar fixade vi gröt och mackor som vi åt ihop med sonen John. det var riktigt kul att träffa både Per och Lennart tillsammans. Det var länge sedan jag träffade Lennart. Gubbarna spelade låtar bara ifrån Storfors. Det var “Gunnar i Österbôtten”, Karl Jonsson Långälvstorp, Nathan på Udden, Bengsing Jon Nykroppa med flera som det spelades låtar efter. Många kände jag och Anders igen. Men det fanns låtar vi inte hört tidigare. Så vi spelade in konserten med 11 – 15 låtar vara av 11 låtar gick att spara.

 

Det blev en kort pratstund efter konserten med Per och lennart innan vi for tillbaks till Karlskoga. hade en buss att passa kl. 20:25. Jag, Anders Norudde och Per Saxholm kommer att ses i höst igen och fortsätta arbetet med Per Saxholms låtar. Det finns mycket kvar att spela in och lära sig av per Saxholm. Lennart Gybrant har numera fått hjälp med att digitalesera alla sina rullband. Det är inte lite kan jag bara säga som sett kartongerna med rullbanden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.