Spelmansstämma i Ekskogen

25/5 -2024 Så var det dags igen att dra till Ekskogen och spelmansstämman där. Jag skulle på vägen till Ekskogen hämtade upp Hans i Lohärad. Vi träffades lite tidigare för att hinna fika tillsammans. Kerstin och jag blev bjudna på gofika av Hans och Bitte med bullar från Vallentuna. För de som inte varit i Vallentuna så ska jag bara berätta att det finns ett bageri som ligger mittemot biblioteket. De har lite av varje, dagens lunch och ett fantastiskt bageri. Därifrån kommer dessa go bullar.

Denna gång i Ekskogen skulle Roslagens spelmanslag spela till dans två gånger. Två 30 minuters pass var vi uppskrivna på. Häverödals spelmän skulle också spela  till dans denna gång. Vi blev tilldelade ett 30 minuters pass. Mellan 15:30 -16:00 spelade Häverö spelmän och mellan 16:30 – 17:00 och 18:00 – 18:30 spelade Roslagens spelmanslag. Jag är med i bägge lagen. Mellan passen buskspelades det ute på verandan eller under de tält som arrangören satt upp. Ekskogen är en väldigt gemytlig liten stämma som är greppbar. De spelmän som kommer dit spelar hela tiden.  Tyvärr ssakna de vi de fantastiska våfflorna med den spelande våffelmannen som spelade och sålde våfflor. Men vi överlevde!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.