Spelmansstämma i Rimbo 1/6

Även detta år blev det spelmansstämma i Rimbo. Det hade varit lite strul tydligen detta året att få ihop folk som jobbade med stämman. men det löste sig väldigt bra tillslut. Vädret var toppen så vi kunde inte få bättre förutsättningar.

Roslagens spelmanslag spelade från stora scen där vi hade en halvtimmes konsert för publiken. Martin Björklund frågade om jag kunde tänka mig spela med honom till dans  20:00. Jens var även tillfrågad så jag tackade ja till det. Vi käkade, fikade, Jammade i buskarna och lyssnade på scenprogrammet innan det var dags för dansspelet 20:00. Det visade sig att många av både spelmännen och dansarna had dragit hem redan. Men vi tog plats på logen och fick också hjälp utav en av Martins fiolelever som 12-13 år gammal.

Så jag, Martin och Jens bestämde oss för att hå¨lla oss til reportoaren som Martins elev kunde. Vi spelade ca. 30-40 minuter innan vi insåg att det kommer inga fler danspar än de två som kom för att dansa till oss. Men upplevelsen var att få spela tillsammmans med Martins elev som är energisk och duktig. Vad månde det bliva. EfterEn lång och trevlig dag styrde vi kosan mot Väddö och Tomta glada och nöjda Kerstin och jag.

Jam i busken på Rimbostämman 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.