Volontär och invigningsspel på “Folk at Heart 2024”

Så var det dag igen för Folk at Heart 2024! Kerstin, jag och en god vän till oss Carina Andersson anmälde oss till Folk at Heart och Andreas Svensson och Anders Damberg att vi gärna jobbar som volontärer på Folk at Heart 2024. Vi skulle jobba i incheckningen av artister från ca 16.00 – 21:30. Det är jättekul att få träffa alla artister som checkar in innan det är dags för dem att ställa sig på scenen. Det blir lite lättsamt prat och skratt vid incheckningsdisken. Sen är det mycket småfix med att sätta upp lappar på på de olika rummen vad det är för artister och tider när de ska spela i de olika rummen på Scandichotell.

Jag hade dagen innan vi skulle jobba fått en förfrågan från Andreas om jag kunde spela på invigningen på fredag 5/1 kl. 21:30. han vill att jag skulle spela säckpipa. Planen var att det skulle komma ett par som fäktade nedför trappen vid Lobbyscenen och samtidigt skulle jag spela säckpipa. Jag tackade förståss ja till erbjudandet. Det lät dramatiskt! Men så kom jag på att jag kunde göra om ett arr som jag spelat in tidigare på Björnlåten. Det skulle passa till fäktningsscenen. Jag ringde och frågade Andreas om det var ok. Jag fick ett stor JAA av Andreas. Så jag gjorde om arrangemanget lite och spelade in det på min dator. Tanken var at jag skulle spela på min säckpipa som ska vara  upp mickad. Sen skulle jag koppla in min dator i PA:t och be någon trycka på inspelningen som jag sen gled in i med min säckpipa live. Efter en minut skulle Andreas vinka igång fäktningsscenen för då ylade jag i med säckpipan i arret och det skulle förstärka dramatiken i fäktningsscenen. jag kände mig nöjd med min idé.

Vi jobbade på Kerstin Carina och jag i incheckningen. Jag fick reda på att jag skulle prata med en Nicklas som skulle vara ljudtekniker vid Lobbyscenen. Jag gjorde upp med Nicklas om vilken tid han tyckte vi kunde rigga upp min dator och säckpipan. Tyvärr så höll inte tidsplanen. Nicklas hade fullt upp ända fram till 21:30. Det var kaos vid Lobbyscenen när jag kom 21:25. Det var ett band på 6-7 personer som skulle dra sig från scenen. jag bad dem komma senare och plocka ihop sina instrument för invigningen skulle börja om 5 minuter. Det tog en stund att få bort allt folk från Lobbyscenen innan Nicklas och jag kunde börja soundchecka. Det gick rättså fort, vi hörde att ljudet fungera på min säckpipa och från datorn. Sen kom Andreas och berättade att Fäktarna inte hade kommit ännu. Andreas ringde till fäktarna och det visade sig att de trodde de skulle komma den 6/1. Men det är nu den 5/1 och i morgon är det försent. Så det blev en snabb ändring i programmet. Jag fick köra min grej helt själv vilket inte var något problem. Det hade samlats massor med folk i Lobbyn och runt baren. Det blir skojigt att se hur publiken reagerar på mitt musikinslag. Nu var vi en kvart försenad. Sen kom chefen för Nerikes allehanda och hade ett jättefint tal om hur viktigt det är att bevara vår musikkultur och ställen där vi kan verka och föra ut musiken. Det är ju väldigt aktuellt med tanke på att Tidöpartierna nu håller på att lägga ner alla studieförbund och dra in bidrag för de arrangörer som har musikarrangemang. Bra invigningstal!

Sen var det dags för mig att dar igång invigningen av Folk at Heart 2024. Jag spelade ett arr på Björnlåten efter Björnskytten. Här nedan kan du höra mitt arr. Sen spelade jag liv till denna inspelning.

Det blev en succé!! Ett vrål och tjooo samt massor med applåder fick jag när jag spelat klar. Det blev bra! Andreas var också nöjd med det jag gjorde och det tyckte jag kändes bra!

Efter invigningen slog vi ihop incheckningen av artister för denna kväll. I morgon tar några andra över incheckningen. Sen gick Jag kerstin och Carin iväg och åt lite mat som vi hade fått biljetter till. Två rätter att välja på samt ett glas vin eller ett stort glas öl blev vi bjudna på av Folk at Heart och som tack för hjälpen. Vi fick även gratis inträde i två dagar. Sen var det dags att smyga runt och lyssna på lite olika band och artister innan bussen tog oss hem till Sörbyängen. En rolig och innehållsrik dag som volontär och invigningsspelare blev det detta år 2024.

19 sekunder film på när jag spelar på invigningen av Folk at Heart 2024. Spelar fiol, säckpipa trummor på inspelningen och arret. Sen spelar jag live till mitt arr.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.