Hittat ny låt på säckpipa “Väddövalsen” av Eira Norin

Satt och kikade i låtlistorna då jag snubblade på en välkänd vals som spelas i Roslagens spelmanslag och Lilla spelmanslaget. Valsen har Eira Norin komponerat och passar jättebra att spela på den svenska säckpipan i A-dur. Det är en ton som jag får hoppa ner i oktaven för att kunna spela. Det förändrar låten inget nämnvärt. Så just nu har jag hitta 5 låtar ur Roslagens spelmanslags repertoar som i dag är ca 80 låtar, som fungerar att spela på min svenska säckpipa. Då har Martin lite att välja på  när vi träffas i vår.

Länk till alla låtarna: Säckpipslåtar som går att spela på säckpipa från Roslagens spelmanslags repertoar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.