Spelträff med GammaldansGänget hemma hos Pehr Falkenström i Svinnersta

Pehr Falkenström , Jan-Anders och jag bestämde oss för att träffas och plocka fram lite mer låtar till GammaldansGänget. Vi är nu fem stycken Pehr, Jan-Anders, Cecillia, Staffan och jag. Vi ska spela i Ransäter nu i år och håller nu på att preparera arrangören för att vi ska få några bokade speltider under Ransätersstämman 2024.

Jag åkte och hämtade Jan-Anders ute i Latorp. Blev bjuden på gokaffé det vill säga äkta kokkaffe som är kokad på vedspisen. Bättre kan det inte bli. Sen drog vi iväg över slätta mot Svinnersta. Vi träffades i Kapellet där Pehr eldade i kaminen. Mysigt! Vi drog igång direkt med att plocka fram låtar till gänget. Inget problem att hitta låtar, utan problemet är bara att begränsa oss i låtvalen. Jag spelade in för fullt så at jag kunde skicka låtarna till de andra som inte var med. Vi fikade och spelade en stund till innan vi 19:00 skiljdes åt.

 

Vi hade ett telefon möte tillsammans med Cecilia och Staffan. Vi gjorde upp lite olika arbetsfördelningar se nedan:

– Vi ska försöka träffas alla fem torsdagen den 7 mars hemma hos Cissi. Tiden är ännu inte satt.
– Sen har vi bokat en tid för spel och fix med låtar torsdagen den 21 mars för de som kan.
– Jag tog på mig att skicka ut de nya och gamla låtarna, samt att uppdatera låtlistan.
– Pehr lovade att ta kontakt med Dan Olsson alt. Pelle Schunesson ang. tider som vi kan spela på i Västra logen och Norra logen. Pehr – kolla med Dan Olsson om det finns möjlighet att slippa betala inträde om vi spelar mycket under Ransätersstämman. Ett rimligt krav tycker jag. Jag kan gärna tänka mig spela i gropen också som en avslutning på helgen i Ransäter. Hälsa från mig. Vi gick samma ungdomskurs i Ransäter 1978-79.
– Om vi känner för att träffas någon mer gång förutom dessa två datum som vi redan har bokat så är jag gärna på med kort varsel.
– Jag Ulf drar till Roslagen i påskveckan i slutet av mars Jag får jobba med låtarna på distans vilket för mig inte är något problem bara jag har alla låtar vi ska spela inspelade. Sen kan  jag och Staffan träffas lättare när jag är i Roslagen. Vi ses igen!!
2024-02-14 Fick vi ett mejl från Pehr att vi redan fått tider som vi ska spela till dans.

 

Mejl från Pehr:
Nu har jag pratat med Pelle Schunnesson. Vi är välkomna att spela till gammeldans både torsdag och fredag kväll/natt. Vi kan få entrébiljetten och kanske nån matkupong, men ordna nattlogi själva.
 Han vill få in personuppgifter på oss alla för kunna bjuda på nån förmån.
Skicka till mej så skickar jag vidare till honom.
 Ett namn är ju förstås också bra.
“Bälg, säck och tagel” tycker jag är bra, men där måste vi få in mer säckpipa om det ska göra skäl för namnet. Det är inte lätt i den hittills föreslagna repertoaren.
“Utsocknes” är bra i sej, men där känner jag mig för mycket värmlänning för att kalla mej utsocknes.
 Vad säger ni om “Utvandrarna” . Tycker själv det inte är bra nog, men ligger i linje med “Utsocknes” för att hitta gemensam nämnare.
“Utvandrarna” gillar jag, för det är vi ju de allra flesta har utvandrat från Värmland.

Så nu är det bara att jobba på mot Ransäter 2024!!

Brudvals efter Karl Nilsson Bjurtjärn en låt som vi ska spela i Ransäter till dans. Min tolkning av låten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spamskydd: Skriv in dessa siffror i rutan under *Tiden har gått ut. Försök igen.